2021-10-08 12:26:05• hírek • Bede Emőke

Szülők Országos Szövetsége: Az iskolák 6 ezrelék felett térjenek vissza az online oktatáshoz

A Szülők Országos Szövetsége pénteken kérelmet nyújtott be az egészségügyi és az oktatási minisztériumhoz, mely által azt szeretnék elérni, hogy azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 6 ezreléket, az iskolák visszatérhessenek az online oktatáshoz.

Mint a levélben írják, a szövetség mindig is támogatta a jelenléti oktatást, és tisztában vannak az online oktatás hátrányaival, viszont „nem tehetjük ki veszélynek a gyermekeink és a családunk egészségét”, hiszen az ezer főre jutó új fertőzések száma napról napra aggasztó ütemben emelkedik és az egészségügy teljesen le van terhelve. Az idei tanévben több mint 17 ezer diák és pedagógus fertőződött meg, közülük többen el is hunytak a betegség következtében, az intenzív osztályok pedig jelen pillanatban is telítve vannak Covd-19-cel kezelt páciensekkel - figyelmeztet a szövetség.


„Utópikus gondolat azt hinni, hogy minden járványügyi óvintézkedés állandóan be van tartva az iskolákban, hiszen gyerekekről beszélünk. A diákok nagy távolságokat tesznek meg az iskola és az otthonuk között, a nap legforgalmasabb időszakában tömegközlekednek, így a fertőzés kockázata is óriási. Vannak olyan diákok is, akik krónikus betegségekkel élnek, vagy olyan családból származnak, amelynek valamelyik tagja van e helyzetben, s noha be vannak oltva, a megbetegedés esélyét még így sem lehet teljesen kizárni, társbetegségeik pedig egészen súlyos eseteket eredményezhetnek” – írja a szövetség, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy sok tanintézményben nem tesztelik a diákokat rendszeresen, ahol pedig igen, ott bizony a módszer hagy némi kivetnivalót maga után.


„Épp ezért, miniszter urak, elengedhetetlennek tartjuk, hogy ott, ahol szükséges, a diákok online folytassák a tanulást. Arra kérjük önöket, mérlegeljék javaslatunkat az önök által betöltött tisztségtől elvárható komolysággal és felelősségtudattal, szem előtt tartva a fentebb ismertetett tényezőket” – zárja sorait a Szülők Országos Szövetsége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: